Winkelwagen

Een goed matras kopen doet u bij Huijer Slaapcomfort


Welk matras past bij mij?

Met die vraag is het voor u wellicht lastig om tot een antwoord te komen. Een goed matras kopen is daarmee inderdaad geen makkelijke opgave. Huijer Slaapcomfort ontzorgt u als uw nachtrust expert volledig. Op deze pagina zetten wij tips en algemene informatie alvast beknopt op een rijtje. We zien u graag online of in de winkel wanneer u meer advies wenst.

 

Tips om een goed matras te kopen

Koop een goed matras dat past bij uw lichaam. Als u zich afvraagt: “Welk matras past bij mij?” dan is het handig om langs deze checklist te lopen:

 1. Gewicht: weegt u meer dan 85 kilo, dan is matras hardheid voor u een factor van overweging.
 2. Slaaphouding: Een keuze voor matras hardheid is afhankelijk van hoe u slaapt. Op de rug kiest u medium hard, op de buik harder en op de zij kiest u voor meer comfort zones.
 3. Allergieën: Kies voor natuurlatex wanneer u allergie heeft voor bijvoorbeeld huisstofmijt.
 4. Lichamelijke klachten: Bij nek- en rugklachten is advies van essentieel belang. Niet te hard, ook niet te zacht, misschien is maatwerk een optie voor u.
 5. Temperatuur: Matrassen die zich aanpassen aan uw conditie (snel warm of juist vaak koud) zorgen voor een optimale nachtrust.
 6. Budget: Ook voor de kleinere portemonnee hebben we uitstekende opties. Laat u adviseren.

 

Waarom is een goed matras belangrijk?

Een goed matras kopen of uw oude matras vervangen is niet zoiets als een pak melk halen bij de supermarkt. Op een matras brengt u elke dag gemiddeld 8 uur door, dat moet dan toch goed zijn? U stimuleert een goede gezondheid met een optimale nachtrust. De verschillende typen matrassen spelen in op specifieke behoeften. Die zetten we hier overzichtelijk voor u op een rijtje:

 1. Traagschuim

  Hoog ligcomfort, door lichaamswarmte ontstaat zachtheid waardoor het aanpast aan uw lichaam. Zeer sterk in drukverlaging.


 2. Koudschuim

  Gemaakt van comfortabel materiaal met open celstructuur waardoor het goed lucht door laat, uitstekend ventileert en absorbeert. Zeer duurzaam want er ontstaat geen kuilvorming.


 3. Polyether

  Relatief goedkoop. Dit type matras is vooral geschikt als logeermatras of bijvoorbeeld voor in een caravan.


 4. Pocketvering

  Individueel verpakte veren die onafhankelijk van elkaar met uw lichaam meebewegen. Zeer goed ondersteunend. Eventueel met comfort zones voor specifieke soepelheid bij heupen of schouders. Goede ventilatie wat prettig is wanneer u het snel warm heeft.


 5. Bonellvering

  Binnenvering matras met een kern van veren die aan elkaar verbonden zijn. De veerkracht en lichaamsondersteuning zijn afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de veren. Goed luchtdoorlatend.


 6. Latex

  Hoge veerkrachtigheid en goede lichaamsondersteuning. Dé keuze voor mensen met allergieën.


 7. Hybride

  Een hybride matras, ook wel multi-layer matras genoemd, biedt zeer goede ventilatie, drukverdeling en ondersteuning. Dit matras van topkwaliteit is ergonomisch, a-symmetrisch opgebouwd en hoeft minder vaak gedraaid te worden dan een regulier matras.
  Hybride matras

 

Hoe lang gaat een matras mee?

De types zoals hierboven beschreven beschikken elk over een eigen levensduur. Afhankelijk van belasting, frequentie en mate van onderhoud kan een matras heel lang functioneren. Denk voor uw aankoop goed na over waar u het matras gaat gebruiken. Voor de caravan kiest u iets anders dan voor uw slaapkamer waar u elke nacht van uw rust geniet.


Op een matras proefslapen is aanrader!

Een matras uitproberen is verstandig en is een service die wij bieden mits u vooraf gebruik maakt van het advies van één van onze bekwame medewerkers. Op een matras proefslapen voor een periode van minimaal 30 dagen, om ook even te wennen, brengt u rust als u onzeker bent over uw aankoop. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, bijvoorbeeld wanneer u al jarenlang dezelfde klachten heeft. Wij hanteren een 90 dagen omruilgarantie.  Een goed matras kan van invloed zijn op een prettiger fysieke gesteldheid. Kom zeker langs in onze winkel voor meer informatie! 

Wist u dat wij beschikken over een online chat op Huijerslaapcomfort.nl? Begin uw reis daar! Daar komt in 2019 de opening van onze tweede winkel in Gouda, een XXL vestiging, bij. Graag tot ziens!