Winkelwagen

Afvoer oude matrassen is voor ons “roomservice”

Advies

De tijd waarin we leven gaat de geschiedenis is als de periode waarin de mensheid het tij keerde en haar eigen planeet redde van negatieve invloeden. Huijer Slaapcomfort staat pal voor verantwoord ondernemen en doet dat met een scherp oog op duurzaamheid. Daarom hebben wij als extra en milieubewuste service in het leven geroepen dat wij oude matrassen afvoeren. Dat bespaart u een boel gesleep met toch behoorlijk zwaar en log materiaal. Onze sterke mannen bieden de volgende arrangementen:

  • Huijer roomservice basic: afvoer eenpersoons matras voor € 18,- per matras
  • Huijer roomservice basic: afvoer tweepersoonsmatras voor € 36,- per matras
  • Huijer roomservice deluxe: afvoer compleet bed inclusief matras en bodems voor € 145,-

Uiteraard geldt bij álle roomservice dat wij uw nieuwe aankoop volledig monteren en plaatsen. Als u beddengoed klaarlegt maken wij het bed nog voor u op ook!

Samenwerking met partner voor afvoer oude matrassen

Het is een voordeel voor iedereen als wij uw oude matrassen afvoeren. Door samenwerking met een erkende recycling specialist weten wij zeker dat het matras goed wordt verwerkt. Van duurzaam recyclen slapen wij ’s nachts beter! Reken maar mee: in Nederland verdwijnen 1,2 miljoen matrassen via het grof huishoudelijk afval in de verbrandingsoven. Dit is veroorzaakt een ongewenste uitstoot, die ook nog eens overbodig is. In een matras zit namelijk voldoende materiaal dat uitstekend is te hergebruiken.

Nieuw leven door afvoer oude matrassen

Onze recycling partner kan 1000 matrassen per dag verwerken. Het gaat hier om demontage om alle componenten te scheiden en diverse materiaalstromen op gang te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tijk (textiel), de vulling (pu-schuim en latex) en de vering (metaal). De materialen beginnen aan een nieuw leven, als onderdeel van judomatten (latex) of ondertapijt (pu-schuim). Omgesmolten metaal is uitstekend opnieuw te gebruiken. Huijer Slaapcomfort draagt eraan bij dat we de wereld morgen een stukje mooier achterlaten dan we vandaag aantroffen.